Nog geen reacties

SIMAV Molendag

Streefkerk, 27 september 2019

SIMAV-molendag; ‘n tik van de molen’

Op zaterdag 5 oktober openen de molenaars de deuren van de molens in de Alblasserwaard en Vijfheerenlanden.
Naast de landelijke Molendag en Open Monumentendag geeft molenstichting SIMAV opnieuw belangstellenden de gelegenheid de molens van buiten én van binnen te bewonderen. Bij verschillende molens zullen activiteiten georganiseerd worden. Zo is bij de Hofwegense Molen in Molenaarsgraaf leerling-molenaar Diederik bezig om met een kettingzaag een houtsculptuur te zagen uit een boomstam. Tevens zijn er gemalen open die dag zoals het dieselgemaal Polder Sliedrecht aan het Abbekesdoel in Bleskensgraaf, dieselgemaal Over- en Nederslingeland in Giessenburg en dieselgemaal Langerak aan de Nieuwpoortseweg aldaar. Via de website zijn fietsroutes te downloaden die langs de molens voeren. Ook bij de verschillende VVV’s zijn de routekaartjes gratis te verkrijgen.
Startpunten liggen in Leerdam, Groot-Ammers en Oud-Alblas. De molens zijn open tussen 10:00 en 17:00 u.
Voor meer info en adressen: www.simav.nl

BIJLAGE: foto SIMAV
__________________________________________________________________________________
Noot voor de redactie:
Heeft u vragen naar aanleiding van dit persbericht, neemt u dan contact op met de Molenstichting SIMAV, Nieuwe Veer 42, 2959 AK Streefkerk, mail bestuur@simav.nl of telefoon 0184 – 68 11 78
(NB het kantoor is niet altijd bezet). U kunt ook bellen naar de voorzitter van Molenstichting SIMAV: Peter de Waard 06 – 21 21 31 10.

De Molenstichting SIMAV beheert in totaal 36 Rijksmonumenten in de Alblasserwaard / Vijfheerenlanden, waarvan 33 ‘volwaardige’ molens. Het doel van deze stichting uit 1956 is het in stand houden van dit historisch erfgoed voor komende generaties. SIMAV doet haar werk met circa 70 onbezoldigde vrijwilligers, zowel molenaars als allerlei specialisten. Het (algemeen) bestuur van de molenstichting bestaat uit de zeven Gemeenten in deze regio en het Waterschap Rivierenland.
Naast persberichten geeft SIMAV drie maal per jaar een uitgebreide (gratis) digitale Nieuwsbrief uit aan alle geïnteresseerden, vol wetenswaardigheden over de molens, de vrijwilligers en de stichting. Aanmelding via www.simav.nl, waar naast een schat aan informatie over de molens, ook een grote hoeveelheid foto’s te vinden is die als ondersteuning van artikelen in de media kunnen dienen.