Nog geen reacties

Expositie Hollandse Waterlinie in molen De Hoop

Met een openingswoord en het doorknippen van een lint door wethouder Dick van Zanten en Herman van Santen, secretaris van molenstichting SIMAV, werd zaterdag de expositie Oude Hollandse Waterlinie geopend. Ed Giskes en Hugo Ouwerkerk van de werkgroep Vesting Gorcum, hebben de tentoonstelling samengesteld. De werkgroep Vesting Gorinchem is onderdeel van de Historische Vereniging Oud-Gorcum.

De Oude Hollandse Waterlinie was 350 jaar geleden onze redding in de oorlogen tegen Spanjaarden en Fransen. Door delen land onder water te zetten werd het de vijand moeilijk gemaakt verder op te trekken.

Gorinchem was grootste en belangrijkste vestingstad in de Oude Hollandse Waterlinie. De expositie is een van de activiteiten in aanloop naar het Waterliniejaar 2022.

Om meer van deze omvangrijke verdediging te weten te komen is de expositie vanaf 31 maart opgesteld en gratis toegankelijk in molen De Hoop te Gorinchem. Molenstichting SIMAV en molenaar Ton v.d. Heuvel zijn gastheer van deze expositie. Molen De Hoop is elke zaterdag open van 10:00-17:00u. en op zondag van 11:00-16:00u.

De molen staat aan de Dalemwal 21.

http://dev.mooigorinchem.nl/nl/event/de-polder-en-de-oude-hollandse-waterlinie